Over Borduur-Specialist

Alice Bakhuijzen borduurt niet alleen op kleding, maar ook op petten, mutsen, tassen en paardendekens.
Alice Bakhuijzen borduurt niet alleen op kleding, maar op op petten, mutsen, tassen en paardendekens.
Foto: Rinus van Denderen

‘Ik kan bijna overal op borduren!’

Zij begon in 2016 met borduren. Eerst hobbymatig, maar nu begint ze volledig voor zichzelf als borduurspecialist. Alice Bakhuijzen heeft haar eigen atelier aan huis in Nijkerk. In de garage staan grote, professionele borduurmachines. Haar specialiteit? Logo’s borduren op bedrijfskleding. ,,Ik vind het heel leuk om te borduren en lekker creatief bezig te zijn. Iemand zei ooit tegen mij ‘Wie een passie heeft, heeft geen werk maar een leven’ en zo voelt het voor mij nu ook!”

Alice wilde graag iets creatiefs doen naast haar baan in de financiële administratie. Haar moeder was altijd al met naald en draad bezig en zo kwam ook Alice hiermee in aanraking. ,,Ik vond een tweedehands borduurmachine op Marktplaats en begon dingen te maken voor goede doelen. Op een gegeven moment werd ik door een bedrijf gevraagd om logo’s op hun bedrijfskleding te borduren en zo is het eigenlijk begonnen.”

SPECIALE OPDRACHTEN

,,Ik borduur niet alleen op kleding, maar ook op bijvoorbeeldpetten, mutsen, tassen en paardendekens. Inprincipe kan ik overal op borduren! Eind vorig jaar nog had ik een mooie, uitdagende opdracht: borduren op chique blazers voor een ruiterteam. Speciale opdrachten, zoals leren schorten borduren of kleding voorzien van reflecterend garen, vind ik erg leuk omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan.”

Voor iedere branche kan Alice ook zelf de kleding regelen, als de klant dat wenst, maar de kleding kan ook bij haar aangeleverd worden. Alice voorziet alle kleding van een bedrijfslogo en/of -naam en laat het vervolgens bezorgen bij de klant. ,,Ik werk netjes en met oog voor detail en durf te zeggen dat mijn logo’s langer blijven zitten dan dat de kleding meegaat”,vertelt ze lachend. ,,De kwaliteit is goed, mede doordat ik me in de juiste verstevigingen heb verdiept.”

RELATIEGESCHENKEN

Naast bedrijfslogo’s kun je bij Alice ook terecht voor originele relatie-geschenken en kerstpakketten. ,,Ik borduur dan bijvoorbeeld het bedrijfslogo op een muts of sjaal en verpak dat dan in een pakket met nog andere producten.”

Bovenstaand artikel is op 07-02-2024 gepubliceerd in De Stad Nijkerk.

De Borduur Specialist… voor het borduren op T-shirts – Poloshirts – Sweaters – Truien – Vesten – Fleece vesten – Fleece truien – Heren overhemd – Dames overhemd – Jassen – Bodywarmers – Werkbroeken – Overalls – Stofjassen – Sportkleding – Caps – Mutsen – Shawls – Handschoenen – Sokken – Kinderkleding – Badstof – Rugtassen – Tassen